Sommerlund Pizza

En rejse i pizzaens verden !

Pizza er et fladt rundt brød med topping af olivenolie, tomatsauce, pestoer, tappenader mm.

Der har tidligere hersket en opfattelse af, at pizza stammer fra Italien, men pizzaens oprindelse kan ikke fastslås med sikkerhed. Ordet pizza er både i familie med det græske pitta og det tyrkiske pide, som fortæller, at begrebet har dækket over en oldgammel middelhavsudgave af fladbrød

Ordet pizzeria optages først i en italiensk ordbog i 1918, så trods tidligere tiders formodninger, er det uvist hvor retten stammer fra. Til gengæld menes Napoli  at være stedet, hvor den første pizza margherita blev lavet.

Pizzaen laves som udgangspunkt ved at forme pizzadejen, lægge fyldet på, og bage den ved høj temperatur i en speciel pizzaovn, der kan nå højere temperaturer end almindelige ovne - typisk omkring 360 grader. De fleste bages som fladbrød, medens andre foldes sammen omkring fyldet. Verden over, er der forskellige traditioner for pizzabagning og fyld.

I Danmark har standardpizzaen en middeltyk bund, og et forholdsvist tykt lag af toppings af varierende kvalitet. Den sydeuropæiske pizza har oftest en tyndere bund og et forholdsvist tyndt lag af udsøgt topping.

Fra Usa  kommet en speciel udgave af pizzaen, kaldet deep pan-pizza som er nærmest en franskbrødsdej med en masse fyld på.

På samme måde har andre lande verden over, forskellige traditioner for pizzabagning og fyld.

 



Pulled pork pizza

Pulled pork pizza, southern style er intet mindre end en fantastisk pizza.

På bunden er der tomatsauce, og fyld er pulledpork, med masser af bbqsauce, bbqkrydderier, og æbleeddike, der giver den autetiske smag af syden.

oven på er der forårsløg og chilli, og osten på denne pizza er en fed cheddar.

Der kan toppes med timian, persille, eller hvad du har.

" Vil du have lidt knas på toppen kan der knuses med lidt nachos chips "


Pizza med Ansjoser og kapers

En god tomatsauce på bunden, og så lægges der gode ansjoser, og kapers på.

Denne pizza er dejlig salt, og mega god til en kraftig vin.

Stort set alle krydderurter kan der toppes med.